Keresőoptimalizálás? Trükközés helyett tartalom!

  • Posted on: 6 October 2012
  • By: Nagy Gusztáv

Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan lesz az oldalunk jó helyen a keresőkben? Ezzel kapcsolatban a személyes véleményem egy szeletét szeretném összefoglalni az  én személyes esetemen keresztül.

Eredetileg nem gondoltam vállalkozásra, csak közzé akartam tenni a hallgatóim számára készített - eleinte igen kezdetleges - jegyzeteimet. Nagy meglepetésre ezek az anyagok nagyon népszerűek lettek, a Google szereti az anyagaimat, és a látogatók letöltik azokat (már több, mint 10.000 alkalommal), és folyamatosan linkelik be a saját oldalukra a nagygusztav.hu-t. Ezen kívül folyamatosan jelen voltam a weblabor.hu, majd a drupal.hu oldalon, és ott szakmai tekintélyt vívtam ki.

Ma lényegében ebből táplálkozik a látogatottságom, és a PageRank értékem megyegyezik az origo.hu-éval. (Ez persze önmagában nem sokat jelent, de egy érdekesség :-) Ezt egyetlen webfejlesztő se tudta volna helyettem megtenni, és én se fogom tudni megtenni senki helyett.

A javaslatom tehát a honlap tulajdonosok részére, hogy az oldalon legyen egy közérdekű, ismeretterjesztő blog, amely a leendő ügyfelek körét (de nem csak az ügyfeleket, hanem mindenkit) meg tud fogni. Ezen kívül pedig a szakmai közéletben való részvételt tartom még nagyon fontosnak.