webfejlesztés

Tisztelet a weboldal látogatói felé?

A tisztelet ma nem divatos fogalom. Nem cikkeznek róla a hírportálok. De a webfejlesztésnél se nagyon kerül elő ez a szó. A tisztelet hiánya viszont annál inkább tetten érhető: az ú.n. értékesítési portálok kézenfogva akarják vezetni a látogatót a kasszáig, vagyis a bevételig. Ugyanolyan agresszív módon, mint ahogy azt a reklámok is teszik.

Szakdolgozati témakörök

A hallgatóim rendszeresen keresnek azzal, hogy milyen szakdolgozat témákból lehet nálam választani. Én azonban ilyenekkel nem szoktam készülni. Ehelyett az aktuális technológiai újdonságokra hívom fel a figyelmüket. Ehhez a weblabor.hu és a prog.hu két fontos forrás, de más technológiai portálok, blogok is sok érdekes ötletet adhatnak.

Keresőoptimalizálás? Trükközés helyett tartalom!

Gyakran felmerülő kérdés, hogy hogyan lesz az oldalunk jó helyen a keresőkben? Ezzel kapcsolatban a személyes véleményem egy szeletét szeretném összefoglalni az  én személyes esetemen keresztül.

Elavult hírek?

Azt hiszem, nincs sok lehangolóbb egy honlapon, ha a legfrisebb hírek oldalon csak több hónapos, vagy éves "híreket" találunk, de újabbakat nem. Mert ez az eset azt jelenti, hogy

  • a honlap által bemutatott helyen semmi se történik, vagy
  • a honlap üzemeltetője nem jól végzi a dolgát.

E szituáció elkerülése érdekében - a friss hírek elhelyezése mellett - szokás a régi, elavult híreket is eltávolítani. Vagy inkább csak szokás volt?

Feliratkozás webfejlesztés csatornájára