szakdolgozat

Szakdolgozati témakörök

 • Posted on: 24 April 2013
 • By: Nagy Gusztáv

A hallgatóim rendszeresen keresnek azzal, hogy milyen szakdolgozat témákból lehet nálam választani. Én azonban ilyenekkel nem szoktam készülni. Ehelyett az aktuális technológiai újdonságokra hívom fel a figyelmüket. Ehhez a weblabor.hu és a prog.hu két fontos forrás, de más technológiai portálok, blogok is sok érdekes ötletet adhatnak.

Gerencsér Csaba: Asztali blogkliens fejlesztése

 • Posted on: 5 March 2012
 • By: Nagy Gusztáv

Szakdolgozatomban egy asztali blogkliens kifejlesztését tűztem ki célul. Célom az volt, hogy egy bárki számára könnyen kezelhető, egyszerű és gyors programot írjak, amely a modern operációs rendszerek mindegyikén képes futni.

A programot C++ nyelven, a Qt keretrendszer segítségével valósítottam meg. A különböző blogmotorokkal való kommunikációhoz az XML-RPC alapú publikációs protokollt használtam fel. Az általam meghatározott célokat (véleményem szerint) kielégítően meg tudtam valósítani, bár a program természetesen még messze van a tökéletestől.

Bakai Balázs: Napster architektúrára épülő chat program

 • Posted on: 6 January 2012
 • By: Nagy Gusztáv

"A szakdolgozatom célja, hogy alapos tervezés után megírjak egy olyan fájl cserélő programot, ami alkalmas lesz: fájlok megkeresésére és letöltésére, publikus és privát chatelésre a kapcsolódott felhasználók között. A szakdolgozat nemcsak a kliens rész,hanem a szerver oldal részletes megtervezésére és megvalósítására is kiterjed. A kliens-szerver struktúrában a Napster architektúrára fogok támaszkodni, ugyanis egyszerű a felépítése, valamint a fájlokat is gyorsan és hatékonyan megtalálja."

Temesvári Imre: Online informatikai tudásbázis Yii alapokon

 • Posted on: 2 March 2010
 • By: Nagy Gusztáv

"Szakdolgozatom célja és témája egy olyan informatikai tudásbázis elkészítése, amely az informatika minden területéről összegyűjti a szakszavakat, fogalmakat, kifejezéseket – abból a célból, hogy az érdeklődőnek pontos információt adhasson. Jellege tudásbázis – ami annyival több, mint egy adatbázis vagy informatikai szótár, hogy nem egy valaki, vagy egy zárt csoport fejleszti - bővíti, hanem mindenki, aki az oldalt felkeresi, és érdemben tud rajta javítani, hozzá tenni.

Pap Gábor: Ingatlan hirdetési portál fejlesztése

 • Posted on: 24 June 2008
 • By: Nagy Gusztáv

"Szakdolgozatom központi témájául a weben történő ingatlan apróhirdetés megjelenítését állítottam, amely állandó jelenlétet biztosít az ingatlan hirdetési piacon. Korlátlan mennyiségű információ tárolható illetve jeleníthető meg. Interaktív, azaz nem csak egyirányú kommunikációra van lehetőség. Segítségével kiválthatóak részben a papíralapú hirdetési formák, ezáltal megtakarítás és gyorsabb információáramlás érhető el.

Széll Kornél: Webáruház fejlesztése Drupal alapon

 • Posted on: 24 February 2008
 • By: Nagy Gusztáv

Szakdolgozatomban először röviden ismertetem, hogy mit kell tudni a webáruházakról általában, majd bemutatom a Drupal CMS legfontosabb jellemzőit, előnyeit és azt, hogy miként kell telepíteni egy tárhelyre. Ezután rátérek a webáruház megtervezésére, ami alapján elkészül internetes boltunk, majd részletesen ismertetem a webáruház elkészítésének folyamatát. Végül az elkészült alkalmazás egy teszten megy keresztül, melynek sikeres mivolta a webáruház elkészülését jelenti.

Oldalak