oktatás

Java alkalmazások

2019. tavaszi félév

A tanfolyamok bizonytalan ideig szünetelnek

Érdeklődés hiányában a távoktatási tanfolyamaim bizonytalan ideig szünetelnek. A téma iránt érdeklődők számára a személyes (vagy Skype-on keresztül történő) oktatást tudom felajánlani.

 

C alapok kezdőknek - avagy stabil alapok a folytatáshoz

A C nyelv a legtöbb ma ismert programozási nyelv alapja. Szoros kapcsolatban van a rá épülő C++, Java, C#, PHP és sok más nyelvvel. A legtöbb operációs rendszert és asztali alkalmazást ma is C/C++ nyelven írják. Megismerése akkor is hasznos, ha később más programozási nyelvet szeretnél megismerni.

Programozás kezdőknek és haladóknak

 CodeWeek előadás a Református Gimnázium tanulóinak.

Újabb programozási tanfolyamok

Két újabb programozási tanfolyammal bővült a távoktatási kínálat. Ráadásul a nyitási kedvezménnyel 20%-ot spórolhat!

C alapok

A tanfolyamot azok számára ajánlom, akik szeretnék a programozás alapjait C nyelven keresztül megismerni. Nem elvárás, de előny valamilyen programozási nyelv ismerete.

Algoritmusok

A tanfolyamot azok számára ajánlom, akik szeretnék a programozás alapjai mellett az algoritmikus gondolkodást is elsajátítani. Szükséges valamilyen programozási nyelv (elsősorban C/C++ vagy Java) alapjainak ismerete.

Szakdolgozati témakörök

A hallgatóim rendszeresen keresnek azzal, hogy milyen szakdolgozat témákból lehet nálam választani. Én azonban ilyenekkel nem szoktam készülni. Ehelyett az aktuális technológiai újdonságokra hívom fel a figyelmüket. Ehhez a weblabor.hu és a prog.hu két fontos forrás, de más technológiai portálok, blogok is sok érdekes ötletet adhatnak.

Web programozás tanfolyam - távoktatásos formában

A tanfolyam a KEFO GAMF karon meghirdetett Web programozás tantárgy nappali és levelező munkarendű hallgatók számára ingyenesen elérhető. Nappalis hallgatók a leckéket a gyakorlati órákon és otthon is végezhetik, levelezősök pedig otthon oldhatják meg.

Ezen kívül olyan külső résztvevők számára is elérhető, akik szeretnék a web programozás alapjait a tanfolyam segítségével megismerni.

Tisztességes vállalkozás mozgalom

2010 tavaszán csatlakoztam a Tisztességes vállalkozás mozgalomhoz. Számomra ez nem csak egy plecsni. Jól kifejezi, milyen alapokra építem a vállalkozásomat:

  • számlát adok (akkor is kiállítom, ha az ügyfél nem tart rá igényt)
  • csak a munka elkészülése után számlázok
  • nem csapom be az ügyfeleimet
  • szeretek adózni (tényleg :-)

 Frissítés (2013. 01.20.)

A mozgalom sajnos megszűnt. De ettől az elveim még nem változnak.

Feliratkozás oktatás csatornájára